Gastro technika

Kávovary predaj, prenájom, servis

presostroj Dôležitý moment v konzumácii kávy nastal v roku 1901, keď talian Luigi Bezzera objavil spôsob prípravy espressa. Zistil, že sa z kávy dá získať maximum iba pri určitom tlaku, hrubosti mletia a správnej teplote. A na základe toho vyrobil vôbec prvý prístroj na prípravu kávy, ktorý také podmienky spĺňal. Odvtedy boli vynájdené a zdokonaľované ďalšie prístroje, ktoré prípravu espressa postupne zlepšovali. V roku 1938 bolo vynájdené piestové čerpadlo, čo umožnilo výrobu kávovarov s pákami, vďaka ktorým prechádza horúca voda potrebným tlakom cez zomletú kávu . Rok 1961 bol rokom prelomového vynálezu v oblasti kávovarov. Kávovar Faema E61 bol prvým, v ktorom systém manuálneho stláčania piestového čerpadla nahradilo čerpadlo, ktoré samo pri spustení dodávalo tlak 9 barov. Tento patent neskôr prebrali aj ostatné spoločnosti a používa sa dodnes.

Prenájom kávovarov

example2 Keďže vieme, že na zariadenie novej prevádzky kaviarne sú potrebné značné vstupné náklady, dokážeme pre našich zákazníkov zabezpečiť prenájom kávovaru aj mlynčeka za výhodné ceny. V ponuke máme staršie repasované kávovary aj mlynčeky rôznych značiek. Sme ochotní prispôsobiť ponuku Vašim požiadavkám.

Predaj profesionálnej gastrotechniky

V našej ponuke ďalej nájdete aj predaj profesionálnej gastrotechniky a zariadenia od talianskej značky Royal, Macap, Futura a Fiorenzato. Ponúkame našim zákazníkom Espresso kávovary jednopákové do menších prevádzok, dvojpákové do väčších zariadení, kávomlynčeky plnoautomatické so zásobníkom alebo bez. Dokážeme Vám ponúknuť aj ostatné vybavenie Vašej kaviarne, baru či reštaurácie.

Pražiareň Caffé ORO založil v roku 1993 nadšenec a obdivovateľ kvalitnej kávy pán Ivan Mišutka. Malý rodinný podnik, na ktorý sa spoločnosť už od svojho vzniku profilovala, praží a dodáva prvotriednu kávu svojim spokojným zákazníkom nepretržite už viac ako 15 rokov. Tajomstvom úspechu je mimoriadna kvalita, starostlivosť a nadšenie, s akým pre túto značku pracujú všetci jej zamestnanci.

Kvalita dobrej kávy vždy začína výberom tých najlepších zŕn. Osobne, s dôrazom na špecifiká jednotlivých druhov, ich vyberáme priamo v skladoch v talianskom Terste, kam sa loďou dopravuje to najlepšie z kávy z celého sveta. Ďalším, nemenej významným krokom je tvorba dokonalej zmesi s vyváženou chuťou a unikátnou arómou. Jej zloženie a konečná podoba sú bez výnimky konzultované a tvorené spolu s odborníkmi talianskej spoločnosti Sandalj Trading Company s.p.a., ktorej dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti sú neoceniteľné.